Сонце втомилось, за обрій сідає.
Останнє проміння золотом сяє,
Пустує, не хоче спати лягати
Поки ще дивиться сонечко-мати.
Сонячні промені теплі, ласкаві
Полем побігли: - Ще погуляєм !
Зустріли у лузі вечірню росичку,
Погралися з нею і... Гайда до річки !
В очереті жабки кумедно скрекочуть.
Горласті радіють, спати не хочуть.
Промінці стрибнули прямо на водичку
Перед сном старанно вимили личка.
Небо вже міниться, сонце низенько.
Промені-діти пустують раденько.
Так їм не хочеться спати лягати
Доки ще дивиться сонечко-мати.
Стала матуся пустунців гукати.
Вони діти чемні, і швиденько спати.
Сонце спочиває і заснули діти...
Новий день настане - будемо радіти !
До Дня Захисту дітей 1 червня.
Нехай ростуть діти :
Здорові, щасливі, веселі, рухливі,
Чемні, як ці, - малі пустунці.
А ми будем з вами, як Сонечко- Мами,
Любити і дбати, оберігати...