ПАМ’ЯТІ ВЕЛИКОГО УКРАЇНЦЯ
УКРАЇНЦЯ ЗІ СВІТОВИМ ІМЕНЕМ,
АВТОРА КНИГИ “ЗАЛИШАЮСЬ УКРАЇНЦЕМ“
БОГДАНА ДМИТРОВИЧА ГАВРИЛИШИНА
Він залишився українцем,
Пройшов епохи й континенти
Він був їй сином, не чужинцем
В найнебезпечніші моменти.
Було любові в нім без міри,
Синівський борг платив щодня,
В собі плекав безмежність віри
Й знав: Україна – лиш одна.
Засіяв світ вкраїнським цвітом,
Блакиттю й золотом – серця,
Він Батьківщину славив світом,
Йшов з нею в ногу до кінця.
Він – геній, правда, ум і сила,
Бесмерна постать – на віки,
Несуть у небо його крила,
Спинився плин його ріки...
Він залишився українцем,
Він так хотів, так хочем ми.
(Хоч був страдальцем, а не принцом,
Дитям і жертвою війни).
Не брав нічого в України,
А лиш її все віддавав,
Аби постала із руїни,
Її він долю будував.
Він залишився Українцем!