Ой, кувала зозуленька. То комусь кувала,
А я свого миленького під бузком чекала,
Диво цвіт, як твої очі, зваба в них і ніжність,
Гріє серденько і в душу вкладає бентежність.
Линуть пахощі повсюди, п`янять ніби чари,
Вітер стрімко розгулявся, аж здригались хмари,
Відступали лежебокі, золотистий промінь,
Лиця ніжно торкнувсь, неначе здаля пломінь.
І раптово, так помітно, небо засіяло,
Ясне сонце, по обрію жовте жабо пряло,
Розстеляє й червону дивовижну мережку,
Кольорам, як у водограї, проклада стежку,
Я по ній, по між трав, назустріч поспішаю,
Милий мій, жаданий, нині скажу, що кохаю,
Хай співає зозуленька, обом нам на щастя,
Підем разом, ми до храму, там приймем причастя.
24.05.2021р