Гуляє від країни до країни
без візи – вірус, буцімто турист.
З людьми потрапив і до України.
Вбиває тихо, наче терорист.
Так здобувають місце «сильні світу».
Їм невластиві честі почуття,
немає справ до жодного «завіту»,
і до людей немає співчуття.
Їм треба вишкіл юного розливу,
що враз відкозиряє: «Все, окей».
Забудуть маму – сонячну, щасливу,
чи батька спом’януть…
Втім, то таке.
І головне – омолодять планету,
очистять світ від практики і знань.
А те, що мудрі досягали – в лету,
і на віки – до інших зачинань.
Отямляться колись і – на розкопки –
почнуть шукати мудрості печать.
Але наткнуться спершу на окопи,
котрі – кістками юними мовчать.
У прірву світ зіштовхує не вірус,
а владні неуки і капітал.
О, зупиніться, монстри, майте міру,
не відбирайте в мудрості штурвал!
23.03.2020
Деякі учені світу стверджують, що Коронавірус –
рукотворний вірус, виготовлений в лабораторіях.