Не там я народилась не для тебе..
Не ти до мене перший загравав
Не я тобі схиляла в ноги небо
Не ти мені у очі заглядав..
Смеркалося, у вербах я блукала
У вухах дзвінко тьохкав соловей
Між вітами у пісні тій шукала
Коханого, коханий, де ти, ей!
Не там я народилась в ріднім краї
Не ти до мене стежку прокладав
Не я тобі вбивала в руки сваї
І не мої ти губи цілував
Світалося, і сонце м'яч котило
Колінцями збивало кришталі
З листя мого верби і серце тліло
І сльози запікали мов джмелі
Не там я народилася для тебе?
Усі мої дороги спориші
Після дощу так грузко
Коле в ребра від вітру
Верби стогнуть від душі
Колишеться й осока і татарка
Гніздяться знов вернули в комиші
Не там я народилась білий лебідь
Не через тебе плачу уночі..