Анатолій Паліхов
БУЛА ЗИМА
Коли за вікнами зима була
І скована уся земля морозом,
Нам так хотілось ніжного тепла
І щоби скрізь цвіли від щастя рози;
Романтикам даруючи любов,
Зустрілись щоби погляди щасливі
Й душа легкі весняні крила знов
Відчула у холодний січень сивий;
Щоб навіть той, віршів хто не писав, –
Створив своїй коханій пісню раптом
Та так слова в ній вдало підібрав,
Наза́вжди щоб зали́шитись їм разом;
Щоб замість звуків віхоли в серцях
Всім вальсова мелодія звучала
І люди навіть в холод без кінця
Один одному щастя дарували.
18.11.2010 р.