Скажіть чому?..Чому,скажіть,війна?..Чому війна крокує по моій краіні?..
Чому у ніч?..У тиху украінську ніч...не чути співів солов"іних?..
Чом матері?..Чом сиві в сорок років матері всю нічку на колінах моляться за сина?..
Чому сини?..Сини!..Єдиніі сини?..Кохані гинуть...За гріхи тяжкі?..О, Боже мій!..Якіі?..
Чому поля?..Квітучіі поля!..Ізриті мінами стоять під снігом кольору калини?..
А коси рвуть на собі матері?.. Рвуть коси... і голосять з літа і донині?..
Чому та смерть?..Чом не життя?..За що така нещасна доля для краіни?..
Ну що за гріх?..Хто пам"ятає?..За які такі провини?..
Скажіть мені!..О,Боженько!..Мені одній скажіть!..Навколішках всі матері питають безупинно!..
Чи то людина?..Чи людина то?..Що ту війну плекає і боронить,як малу дитину?..
Коли кінець?..Кінець коли війні?..Коли матуся пригорне і зацілує сина?..
І що робити?..Ну що робити,..щоб незалежна була Украіна?..
Скажіть мені!..Мені одній скажіть!..І більше не кажіть нічого!..Брехні не треба,..не кажіть!.
На жаль, війну або програють, або виграють. Третього не дано. Або дійсно, нас по справжньому підтримає світ і ми її виграємо, в іншому разі Путін не зупиниться, бо йому потрібно відрізати від нас дорогу до Криму (бо Крим може не вижити), ну і з'єднатися з Придністров'ям. Щоб мати вплив на всіх і з усіх боків. І йому начхати, скільки дітей наших загине. А вірш чудовий, як і завжди.
OlgaSydoruk відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Я все це розумію!Дякую,що читаєте!..З ночі вірш наснився!
Олю, твій щем пройшовсь і через моє єство!Пишеш проникливо і натхненно, тому і зачіпає душу.Я завжди слідкую за твоїм летом.Даруй вже, але є чому повчитись.З повагою Пломінь.
OlgaSydoruk відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00