Я на вершину камінь знов кочу.
А він зривається – і вниз у хмарі пилу.
Навколішки тягну я вічну брилу.
- Вже недалечко – вітру шепочу.
Яке тут небо! Погляд не одірвеш
На рубежі останнього кидка...
...Зірвався й цей. І з гуркотом – у прірву.
А щоб ти в землю вріс там сторчака!
А там, внизу, де музика і танці,
Безжурний світ снує свої стежки.
Кричать: Сізіфе, кинь! Даремна праця!
Облиш ті непотрібні іграшки!
Я не Сізіф. Та я його нащадок.
До Світла мій упертий вічний рух.
Зі мною дар, залишений у спадок,
І цей призвідник – невгамовний дух.
І догори – а, значить, у грядуще,
Горну слова незвершених томів.
І тих, що не читають нині сущі,
І тих, що написати не зумів.
Я сам звалив цю ношу на рамена,
І мушу до кінця її нести.
У цім труді покладено на мене
Знайти Слова. І Ближнього спасти.