свободи вибору ілюзія
з своїм метр п’ятдесят не рвусь в баскетболісти
як мінус за бортом
а пані без контузії
вдягаю не спідничку з пальмового листя
свобода вибору
ой, так собі свобода
між рибою, капустою і м’ясом
об’єми зміряні
всі знають біда буде
як шлунок завантажити з запасом
свобода вибору
панчохи чи колготи
за кожну дію, думку, бездіяльність
змирився, не змирився
галя проти
за рогом із рядном відповідальність
із мокрим
що лишилось
знати вади
свої достоїнства ретельно розвивати
себе вивчати, згодившись на милість
даруйте
в світ широкий вихід вільний
відкриті двері всі
та щас, з свинячим рилом
ніхто не пустить у ковбасний ряд
на кожен вхід свої і влада, й сила
жага, бажання і талант
а як спокусливо назад
під оплески суспільства м’явши крила
котитися, зірвавшись із драбини
вверх/вниз
з напругою/безсило
боюсь лиш в цьому вибір для людини.