Із самого початку усе пішло шкереберть...Повалення більшовиками УНР. А потім що хотіли - те й знищували. Три Голодомори, репресії, розстріли, колективізація із дармовою робочою силою, тотальна русифікація, примусове вивезення наших співвітчизників до Сибіру та Казахстану, знищення ОУН-УПА, ГУЛАГ, переслідування шістдесятників, Афганістан, Чорнобиль, насадження чужої культури та звичаїв. Із храмів у кращому випадку робили музеї. А ще скільки грошей пропало у людей на книжках в 1991 році. Як Україна після тих потрясінь воскресла - одному Богу відомо...