За мотивами казки Ганса Крістіана Андерсена, "Снігова Королева"...
ГЕРДА та КАЙ
(віршована казка, фінал)
Хлопчик із кам"яним серцем,
Ім"я його тихе - Кай,
Очі, засипані перцем,
Справжність -
утрачений рай.
Жести та міміка скуті.
Наче із небуття.
Йому не вдається
збагнути,
Де він, морозне дитя?!
Герда торкнулась
цілунком,
Серце хлопчини
розтало.
З оленем й скромним
дарунком
Від лиха у дійсність
втікали.
Їх спокій зустрів удома,
Бо в русло вернулось
життя,
Позаду залишилась
втома
Й забулось морозне
буття.
27.02.2021
Автор: Світлана Крижановська Маярчак)