Як ми мера вибирали Я миленького питаю
Були лише в масках - тобі борщ, чи дати чаю?
Підрахунком захопились - Головою лиш хитає -
Мов привиди в казках! Вдома маску не знімає.
*** ***
ЗМІ нам в вуха – берегтися! Ох, частівочки свої
Береглась, як вміла - Нанижу на ниточку!
Лиш сім місяців пройшло- Миленькому покажу
Знову залетіла… Язичок і литочку
*** ***
Ой, ти Васю, васильок Кум, ну прямо джентльмен,
Чого лице зім’яте? Дарю, каже, маску!
Зніми маску із очей В обмін лише пропонує
Почепи на п’яти. Гарний стіл і ласку.
*** ***
Казав татко - бери маску, Ой, у нашої Христини
Коли з хлопцем гуляєш! Були славні іменини!
Чи ти, тату, постарів, На дверях висіли маски
Як берегтись не знаєш! Самогон пили з закваски.
*** ***
Що ті маски роблять з нами Обкрутила хлопця швидко
До них ми привикаємо Це роблю я сміло,
Так у душах “прижилися” - А як масочку зняла -
Мужчин не замічаємо. То якась несміла.
На екранах, в магазинах,
По вулицях – маски…
Кращі ліки є для нас -
Доброта і ласка!
В.Ф.- 15.11.2020
Р.S - Яка наївна простота! – (Скаже читач)
Ну що та маска без кнута,
Який зігріє, протверезить,
Переверне цю страшну мить! – (Можливий такий варіант), але... я все таки за доброту.