Там на небі, десь на небі,
Кошенята грались,
І до нас на землю в гості
Квапились-збирались!
Білий котик, світлий промінь,
Небом пролітає:
"Добрий ранок! Добрий ранок!" -
Всім нам побажає!
Білий котик... день запросить -
Ніч іде додому!
Небо світле дасть дорогу
Сонцю золотому!
Білий котик, білий котик
Братика чекає:
"Рудий котику, прокинься - Ранок вже співає!"
Рудий котик - денне світло,
Що всіх зігріває,
Він промінчики від сонця,
Як клубки, катає!
Рудий котик теплий носик
В тінь дерев ховає,
Та з хмаринками на небі
Бігає та грає!
Рудий котику пухнастий,
Щось ти притомився,
Ось вже братик,сірий котик,
В далині з’явився !
Сірий котик - тихий вечір,
Час для мрій далеких:
Нову казочку розкаже
Дорослим та малечі!
Сірий котик - сонця дотик,
Що за край сідає,
Ненадовго до нас в гості - Ніч вже поспішає!
Сірий котик, сірий котик
За вікном сумує:
Вже твій братик, чорний котик,
По небі крокує!
Чорний котик - ніч чарівна:
Час вже всім нам спати!
Для коханих "На добраніч"
Квапся побажати!
Чорний котик зірки в кошик
Лапками збирає!
Чорний котик колискову
Муркоче-співає!
Там на небі, десь на небі,
Кошенята грались:
Чорний, білий, рудий, сірий
У гості збирались!
22.12.18 Олег Фёдоров