«Народившись, навчись всім годити»
Ніби світ малював нам курсивами
Ще як слід не вмієш ходити,
А вже ходиш чужими мотивами
Хтось назве тебе особливою
Хтось наділить тебе провинами
Та ти будеш смішною і дивною
А по іншому - просто людиною
І якби ти могла передбачити
То би скрізь повелася краще
Можна все на світі пробачити
Та себе пробачати важче
Комусь точно ти непідкорена
А для когось повік незвідана
У чиїйсь уяві спотворена
Є такі, кому зовсім невидима
Кожен в’язень у власній темниці
І довкола не слід ходити
Не судіть зі своєї дзвіниці
Замість цього навчіться любити
22/11/19