Людей заставили повірить
У те, що в будь яку погоду
У нас не буде радіації.
Але чорнобильський мотив
Атоми мічені лишив.
Людей заставили повірить
У те, що влада – від народу –
Працює лиш на благо нації.
Але ніхто цього не знав
Із тих, кого люд вибирав.
Людей заставили повірить
У те, що всі перед законом рівні,
Що можна довірять міліції.
Але чомусь посеред рівних
Знайшлись рівніші від наївних.
Людей заставили повірить,
Що економіка працює
І в ній нема стагнації.
Але робочих місць немає
І безробіття все зростає.
Людей заставили повірить
У те, що гроші мають цінність
І не бояться геть інфляції.
Але не в грошах справжні цінності,
А в їхній натуральній кількості.
Людей заставили повірить
У те, що у майбутнє вірять,
Коли проводять агітацію.
Але брехня разом з обманом
Майбутнє вкрило все туманом.
Людей заставили повірить
У те, що їм дали свободу
І доступ до любої інформації.
Але свободу не дають -
Це те, що в нас не заберуть.
Людей заставили повірить
У те, що це – їхня країна,
І те, що разом вони – нація.
Але людей знов роз’єднали
Ті, що в державі весь час крали.
Людей заставили повірить
У те, що вони патріоти -
І в цьому вони мали рацію!
Але вони не оцінили
Того, що з нами сотворили.
…Люди не можуть всьому вірить,
Поки їхня не здійсниться мрія.
06.03.2015 р.