НА ІВАНА НА КУПАЛА ДОЩИК НАКРАПАВ.
ІЗ-ЗА ХМАРИ, В СИНІМ НЕБІ,МІСЯЦЬ ВИПЛИВАВ.
ПРИ БЕРЕЗІ,В ОЧЕРЕТІ,КРЯКАЛИ КАЧКИ,
ПО СЛУЧІ,БІЛЯ ФОРТЕЦІ,ПЛАВАЛИ ВІНКИ.
НА ВІНКАХ СВІЧКИ ГОРІЛИ,МЕРЕХТІВ ВОГОНЬ ,
ПРОМАЙНУВ ГРАЙЛИВИЙ ВІТЕР,БІЛЯ МОЇХ СКРОНЬ.
ПРИГАДАЛАСЬ МЕНІ ЮНІСТЬ,МОЛОДІ РОКИ,
ЯК САМА ВІНКИ СПУСКАЛА З БЕРЕГА РІКИ.
А ВІНКИ Я ТІ СКЛАДАЛА ІЗ ДУХМ"ЯНИХ ТРАВ,
ВІТЕР ЖИТНІМ ПЕРЕВЕСЛОМ,САМ КВІТИ В"ЯЗАВ.
ВСЕ ТОДІ БУЛО КАЗКОВЕ РІЧКА,БЕРЕГ,ЛІС,
ХОВАВ МАВКИ В СВОЇМ ЛИСТІ,РІЧКИ ВЕРБОЛІЗ.
В НІЧ ЧАРІВНУ НА КУПАЛА,Я ЛЮБОВ ЗНАЙШЛА.
РІЧКА В ДАЛЬ,КУДИСЬ ДАЛЕКО,РОКИ ВІДНЕСЛА.
БЕРЕГ ДОСІ ПАМ"ЯТАЄ,ЩО БУЛО ТОДІ?
ЧОМ ГОЙДАВСЯ, ТИХО ,ЧОВЕН НА СИНІ ВОДІ?
РІЧКА ЦЯ НЕ ПОСТАРІЛА,ВСЕ КУДИСЬ БІЖИТЬ,
БЕРЕГ ТАКОЖ ЧЕПУРИТЬСЯ,ХОЧЕ ДОВГО ЖИТЬ.
ДЕСЬ ТУТ ХОДЯТЬ В ОЧЕРЕТІ,МОЛОДІ РОКИ,
ЯКІ ТУТ Я ЗАГУБИЛА,ЗНАЮ,НА ЗАВЖДИ.
КУПАЄТЬСЯ ЖОВТИЙ МІСЯЦЬ В КУПАЛЬСЬКІЙ ВОДІ,
ЗНАЄ ТІЛЬКИ НІЧ КУПАЛЬСЬКА,ЩО БУЛО ТОДІ?
ЯК ЛЮБИЛА Я ШАЛЕННО,ЯК ПЕКЛИ ВУСТА,
ТОЙ ХТО МАВ ТАКЕ КОХАННЯ,БУДЕ ЖИТИ ДО ЛІТ СТА.......
ID:
677622
Рубрика: Поезія, Лірика кохання
дата надходження: 12.07.2016 15:45:56
© дата внесення змiн: 12.07.2016 22:31:25
автор: Н.Неземна
Вкажіть причину вашої скарги
|