Вільям Шекспір
СОНЕТ 76
Мої вірші не сяють новизною,
Не мають пишності й новин нежданих.
Чом не шукаю я стежину нову,
І засоби нові, і поєднання?
Не хочеться однаково писати,
Стару одежу одягать негоже:
Здається, що по імені назвати
Мене слова з усіх сонетів можуть.
Виходить так тому, що знову й знову
Звучить в віршах моя постійна тема:
Про тебе я пишу, моя любове, –
Чи й справді слів шукать новіших треба?
Щодня те ж сонце ходить наді мною,
Але й воно не сяє новизною.
20.09.2010 р.