Тільки місяць ясний гляне
На мене крізь ґрати –
Бачу вічне я змагання:
Каїн коле брата...
Бідний Авель, рідний брате,
Долю спільну маєм:
Ти життя давно вже втратив,
Смерть мене чекає.
Що ж, змагання так змагання –
Розламаю ґрати,
Поки сонце з неба гляне,
Замордую брата...
У моїй живе він хаті,
Все моє він має...
Заколю, спалю багатство...
Хай же Каїн знає.
Міхась Кавыль
Абель
Толькі месяц ясны гляне
На мяне праз краты -
Бачу вечнае змаганьне:
Каін коле брата...
Бедны Абель‚ родны браце‚
Лёс адзін мы маем:
Ты жыцьцё даўно ўжо страціў‚
Сьмерць мяне чакае.
Што-ж? Змаганьне дык змаганьне -
Разламаю краты‚
Покуль сонца з неба гляне‚
Замардую брата...
У маёй жыве ён хаце‚
Усё маё ён мае...
Закалю‚ спалю багацьце...
Каін хай-жа знае.