недоліки роблять людей ближче
я настільки підібрався до тебе
що лише мертва зона твого одягу
береже моє Я від повної капітуляції
інакше шрами у тебе на спині назавжди були б вологими
від цілунків
як ікони у церкві
інакше я би по саму смерть дивився на тебе
і ніколи не зміг би дивитися на дерева
на корені їх і листя
на тисячі тріщин їх і комах
на собак
на бездомність їх і безвихідь
на землю яка забивається їм у очі
до речі на землю я у будь-якому вигляді дивитися не зміг би
інакше я не зміг би дивитися на міжкімнатні двері
на двері до ванної кімнати
на вхідні і вихідні двері
дерев'яні металеві пластикові
будь-які
і на відсутність дверей я би дивитися не зміг
інакше у мене очі боліли б
мов зайвий день у високосному році
день усіх живих