Батькові 70
Дітей ти виростив, їх виховав і випустив в життя,
Сад посадив, будинок звів, довів все до пуття!
Своїх бажань ти й мрій своїх володар,
Віршів своїх і справ своїх господар!
Ти кращий вчитель школи, перший шахматіст!
Співак нівроку й всіма знаний гармоніст!
Ти огородник, садовод зі стажем, не аматор!
Комбайнера помічник, не шофер і не механізатор!
Ти укротітель скороварок, ти трактористів рятівник!
Ти автор блюд, рецептів, на все село один знавець-грибник!
Горілкогон і винороб, варенє-, соко-, соусотивар!
І це не тільки вміння й досвід:- це справжній Божий дар!
Твою юшку на півні тройну,
Карасі в цибулі під сметану,
Плов і чахохбілі й бювстрогани,
І картоплю цільну на пательні в цибулинні-
Готуємо й смакуємо донині!
Футбольний вболівальник ти безсонний!
Рибак заядлий ти й любитель-кросвордіст,
Ти жартівник лисіїський невтомний,
І ординецький, в юности, завзятий футболіст!
Зоотехнік ти колгоспний і колійник казахських степів!
Обрав життя ти й вибрав долю як міг і як схотів!
Тепер тобі не сорок і вже й не сімдесят,
Давненько ти на пенсії й розводиш поросят.
П’єш молоко козине, їсиш смачний козиний сир,
Горіхи взимку лущиш і вже обходиш з вудкою свій обмілілий вир.
Тож на пенсії ти не спиш, господарюєш і вдень і вночі
Не для себе,- все для київської і черкаської саранчі.
Ми пишаємось тобою, любим тебе, поважаєм!
Ти найкращий у світі батько і ми щиро тобі бажаєм:
Щасливих тобі і радісних днів!
Спокійних тобі і тихих ночей!
Щирих тобі і вірних сердець!
Вдячних тобі і світлих очей!
9.11.2010р.