Для тебе фах вчителя – лицарський шлях,
Знання – твоя зброя. У тебе в думках –
Система освіти – міцний обладунок,
Той, що у незнанні дає порятунок.
Мета благородна: встигати за світом.
Життя так невпинно прискорює хід…
Змінити особу, змінити суспільство,
А це вже дев'ятий хрестовий похід.
Твій ворог – байдужість, нездатність до дії,
Зневага, незнання, жорстокість, нудьга.
Твій ворог – покірність, що нищить надії.
Твій ворог – хто радить твоїм ворогам.
Твій вчительський принцип – то твій кодекс честі,
А кожен урок, як нове перехрестя.