ВЕСНА
По дорогах, мов стрічки,
Розляглися потічки.
І куди тим водам путь?
Звідки ріки ті течуть?
Зацікавились малята,
Де початок їм шукати?
Вчора ще були сніги,
Нині ж ріки навкруги.
Вчора з неба заметіль,
Нині води звідусіль.
Чим сильніше сонця жар,
Тим все тонший снігу шар.
Та у кого ж запитати?
Як секрет цей розгадати?
До садочку всі пішли
Та горіх старий знайшли:
“Давній ти, неначе світ,
Вже ростеш тут сотню літ.
Розкажи, цікаво нам,
Де початок потічкам?”
Відповів старий горіх:
“Та вода тече зі стріх,
Це відлиги, діти, час,
Бо Весна прийшла до нас!”