Темна смітиночка а (II д д)
На води поверхні а (II х п)
В дрейфі до губ сухих. б
І під нею інші б
Вчать нас дотримувать а
Рівноваги спраги, в
До дна не дудлячи; б__
Пізнавати радо, в
Корені книжечки а
Не мнучи; і кінчик б
За́кладки плетива б
Не сатать, а тицьнуть а__
Між лінню зніжених а
Сторіно́чок (злиплись); а
Гідно мать бесіду б__
(Плідну та розумну), б
По́вагом речивка а
З аркуша читавши; в
Лірику в скатерті б
Лити, мов шампанське, в
Чай мов чи кавову б
Гущу — згірклу музу, б
Вдумливо спекавшись а__
Мовних паразитів, а__
В дійсности розчинів а
Звичністю оскоми а
Що розливаєш ти б
(«Філіжанка кави» б
Чи «чаю чашечка»), б
Гублячи красиве. в
Як не торочити а__
(В йонів же засиллі в
Важко пробитися) а
В епігонства скалках б
Все про однакове, б
Докричишся ско́рше а__
Про своїх примх косяк. а
Докричишся скорше а
До упізнаваних б__
Двох цитаток вовчих. б
«Світ упіймав мене, а
Не ловив хоч, може». в
«Кожен своє йме хай… б
Та й своє не кожен». в
Вчить чорна цяточка а
Правильно пить мовчки. б
Правильно «єсмь бу’» вчить б__
Ненаситний розчин... а__
І не переливати в повне із порожніх. а VI я
Й що «випив зайве — виплюнути слід». б V
І не хапатись за перо, а IV
Порожній дум як плід. б III
02–03.12.2023
непарні вірші (рядки): двостоповий (II) дактиль (д) із дактильним (д) закінченням
парні вірші (рядки): тристопових (III) хорей (х) з парокситонним (п), або жіночим, закінченням
наприкінці: ямб із відповідною кількістю стоп