В глибокій пам'яті і спогадах - село,
Садок і хата у пірчастім спориші.
До болю рідне, моє Синове,
Де босі ніженьки ступали по росі.
Весною пахло медом, і джмелі
Із бджолами кружляли над садочком.
А ми були тоді - такі малі
З сестричкою в ромашкових віночках.
Г'елгочуть гуси і співають цвіркуни,
Дзвінкоголосі бігають хлоп'ята.
В рухливі ігри граються вони,
У "дочки-мами " - закосичені дівчата.
Жовте латаття і вербовий пух,
Озерна синь, джерельная водичка.
Краса земна... Перехопило дух
Від білих німфей, кружалець листочків.
Згадались, запах хліба на стерні,
Духмяні буханці з матусиної печі.
Живуть у пам'яті ці пахощі земні,
Роздолля, сміх і радощі малечі.
Пливе життя, а в споминах - село :
Багато сонця, світла і краса...
Моя любов, моє ти Синове,
Вже невпізнані вулички, безхмарні небеса...
Німфея - біла водяна лілія.