Поет – не лікар, але чує пульс
І серця, і душі свого народу,
До правди кличе словом (не з трибун),
Не маючи за це ні нагороди,
Ні слави, ані золота взамін.
Він місію виконує Господню
Не кількістю написаних томів,
А тим, як чує біль усенародний.
Поет – борець за кожного і всіх,
Хворіє альтруїзмом він хронічно.
Єдиний дозволяє собі гріх:
Шмагати кривду, хоч і не публічно.
Поет – це вождь, хоча й без булави,
І поводир упертий, самобутній.
Болить йому гірка сльоза вдови,
Не може материнський біль забути.
І пише він не задля похвали –
В нього перо і слово – атрибути,
Від інших вищий на півголови,
Освячує народу шлях в майбутнє.
21.03.2020.
Вітаю всіх із Днем ПОЕЗІЇ! Добра, здоров'я, миру в тепла вам, і музи щедрої на вірші і пісні!
Ганна Верес (Демиденко).