БОГИНЯ ПОЕТИЧНОГО ХРАМУ
Скажи, з якої планети ти прийшла?
З якого часу , виміру , епохи.
Ти , сонячного неба -ясна зоря
Небесним дзвоном кличеш на уроки.
О , Богине поетичного храму!
Пісне , з пісень... Cвіточ у пітьмі
Причастя , у слові яке гоїть рани
Є скарб найдорожчий алмаз у душі.
О , моя Мадонно сонячного неба!
Корюсь ,тобі як послушне дитя.
Твоя мова для душі є потреба
Tи, є божий дар -Небесного Отця.
Серед ночі , ти від сну піднімаєш...
І запалюєш амфору золоту.
Світ , прекрасним творити надихаєш
Поет , закоханий у твою красу.
О, поезіє, -ти вірна подруга моя!
Сестра , яка поряд в радості , горі.
Захищаєш , від вітру як ллє гроза
Любляча мати оберіг у мові.
М .ЧАЙКІВЧАНКА.