Ой казала доньці мати
Баламута не кохати
Ти, матусю, запізнилась,
В баламута я влюбилась.
В баламута я влюбилась,
Ще й зоря не засвітилась -
Баламуте, баламуте -
Завтра там, сьогодні тута,
Не встигаю за тобою,
Нема серденьку покою.
Як погляне, - неба очі…
Ніжки танцювати хочуть!
На часок лиш відвернуся -
З ним вже Зося і Маруся!
В баламута я влюбилась,
Ще й зоря не засвітилась -
Баламуте, баламуте,
Як же мені тепер бути?
Ти, як півень, в своїм стаді
Всі дівчата тобі раді!
Із дівками хороводиш,
Кожній зуби заговориш,
Не поможе мудрість зріла,
Як кохання загорілось.
В баламута я влюбилась,
Ще й зоря не засвітилась -
Баламуте, баламуте -
Завтра там, сьогодні тута,
Не встигаю за тобою.
Нема серденьку покою.
Ти, матусю, була права
Бо кохання, - як отрава,
Баламуте, баламуте…
Ще не боса, вже й не взута…
В.Ф. – 22.11.2019