Перша брунька крихітним листочком
Тягнеться до сяючих небес,
Вище й ближче до проміння сонця
Й літнього тепла, що надійде.
Сповнені пташиними піснями
Схили берегів ріки й ліси.
Пташечки об’єднуються в пари,
Гнізда вити кожна з них спішить.
Настає ясна пора розкішна
У пташинім світі навесні
Шлюбних чарівних стосунків ніжних, –
Линуть в небо про любов пісні.
Ліс, ще майже голий і вологий,
Сповнений весь звуків чарівних,
Прокидається від снів зимових
До життя від ніжності весни.
29.04.2014