Блищить дзеркально річки тиха площина,
Росте навколо неї свіжа зелень,
Її теплом збудила тільки що весна,
В сережки одягнулися берези.
Стрункі, пригожі у весняному вбранні
Стоять в очікуванні перетворень,
Краса їх вимальовується у воді,
В її пласкій поверхні нерухомій.
В гаю лунають радісні пісні птахів,
Заповнюють довкілля дивні звуки –
Весни найкрасивіший мелодійний спів, –
У ньому ніжність і кохання чути.
До сонячного неба тягнуться бруньки
Маленькими листками, до проміння
Ласкавого і ніжного тепла весни;
Птахи шукають пари, мостять гнізда.
Життя зароджується всюди навесні:
В травинці і в живій істоті кожній,
Весна пробуджує жагу життя в мені,
Дає надію, силу і бадьорість…
22.04.2014