З тобою хочу радість свята розділити, бо
розділена радість множиться. Свято - від слова святість.
О! Ти завжди бажаний мій гість.
Хто тіло Христове їсть і кров його п"є, той
остерігається вчинити зле.
Матерія. дух. Видимий і невидимий світи.
А ти світи, світи, бо темрява заполонила світ. От де
лише того духа світла узяти? Не кожному духові маєм
довіряти. Випробовуємо його ділами. Які плоди твоєї
віри, надії, любові? У що віримо? Бо по вірі нашій і
і буде нам. На що надіємося? На Боже Милосердя,
прощення і спасіння. Ну, а любов? Агов! При одній
лише згадці про тебе відчуваю подих неба.
Вірю, Господи, що нас ти ведеш і час для
покаяння даєш. А якщо Господь з нами, то хто проти
нас? Не бійся іти в невідомість. Натомість, бійся лиши-
тися без освячуючої ласки, без господнього благосло-
віння, без божого проводу.
" Отче наш... да прийде Царство твоє, да
буде воля твоя, як на небі так і на землі..." А воля твоя,
щоб кожен із нас будував те Царство вже тут і зараз.
Воно як на небі, так і на землі, посеред нас, у нас, у на-
ших душах. І запанує там віра, надія, любов.
І простяться нам наші борги, провини, як і
ми прощаємо винуватцям нашим. А боржники ми усі, бо
завинили перед тобою, Господи, і відійшли від твоїх запо-
відей, і заповітом твоїм знехтували.
І Новий Завіт уклав ти з нами, за яким ми є
Божими синами, дітьми Божими і уготовив ти нам те
Царство, яке ми, співдіючи з твоєю волею, будуємо тут.
Кожен із нас храм Духа Святого. Тож готуймо
душі для нього, щоб послужили один одному як ти, Господи,
служив - голодних нагодував, спраглих напоїв, немічним
допомагав, хворих оздоровлював, зневірених зміцнював у
вірі.
Господи, жертва твоя кровна спонукає кожного
замислитися над змістом нашого буття, збагнути вартість
життя. Ти віддав себе за нас на смерть, щоб ми жили і жили
вічно. Тож, живімо у дусі і правді. І хай усіх нас єднає
ЛЮБОВ! Любов єднає і хай в кожному серденьку " Христос
ся рождає!"
Друзі, усіх вітаю з Різдвом Христовим.
Миру, злагоди, єднання і приємного спілкування!
Христос рождається!
Славімо його!