Ведмідь наївсь малини й мед шукав. Довго ходив...
Нічого не знаходив. Побачив він нору і біля неї сів.
Яким же був великим його подив!
Із нірки Мишка вибігла мала і золотий в лапках сво-
їх тримала. Погризти їй хотілось... та дарма. Чуть зуб-
чики свої не поламала.
- О! Де взяла?- спитав Ведмідь й зрадів. Любив він золо-
ті монетки. І тортик купите за них, і мед, морозиво, й цу-
керки!
Маленька Мишка та була. То ж вий із неї перевесла.
Ото ж монетку віддала. Сама шмигнула в нірку й ще при-
несла.
Сидів Ведмідь... монетки рахував. А їх все більшало,
бо ж Мишка розважалась. Ведмідь зібрав все в свій мішок.
Цікаво... З чим Мишка та зосталась?