Ромашки – у пачках біленьких, пуантах –
В ловких піруетах поміж колосків,
А бравий вівсюг в золотих позументах
Застиг в спогляданні стиляг васильків.
Тут поруч у клопотах перепеличка
Збирає насіння й годує малят.
Їм пір’ячко чистить на спинках і щічках,
Купатись в пилюці навчає пташат.
Коли спочивати та ще й чепуритись?
Пташині із дітьми нелегко в житті.
Нема одиначці й кому пожалітись,
Щаслива, одначе, вона в самоті.
За обрієм сонце сідає під вечір.
Замовкли у полі пташок голоси.
Тільцята матуся вкриває малечі –
Крильми захищає від ночі й роси.