Книга життя відкрила
Слова усемогутність,
Його неосяжні крила,
Його незбагненну сутність.
В Слові - найбільша влада,
Сила щонайміцніша,
Невідворотна звада
Й непереможна тиша.
Хай не стихає довго
Трепетних слів аорта.
Наше - воно від Бога,
Щезне нехай - від чорта.
Рідної мови доля –
Душ святе перевесло,
Щоби в ній сила - воля
Вічним вогнем воскресла.
Слово в умах зринає,
Схоже з пітьмою й світлом,
Тому не капітани -
Правлять ідеї світом.
Сказано це не вчора.
Чорна ідея, світла:
Чорні повзуть угору,
Світлі ідуть на мітли.
Браття, в ніч горобину
Не уронімо Слова!
В ньому - вся Україна,
Долі міцна підкова.