За твором Л. Крилатої
http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=761763
Заздрість часом страшніша , ніж куля.
Вона б’є непомітно, та влучно,
Душу разить, мов око цибуля,
Тіло в’яже підступно, беззвучно.
-------------------------------------
Пам"ятай, щоб ти не робив за спиною у людей,
ти робиш це на очах у Бога.
____________________________-
Хіба відчуєм якось заздрість?
Яка вона бува на смак?
Це - антитеза слову щедрість (душі)
Вона без будь-яких ознак.
Йому синонім - слово підлість.
Тут дуже схожість є однак:
Втрачають люди людську гідність.
Та бумеранг віддасть все взнак.
Прощення просять часто в Бога,
А роблять підлість на очах.
Чому бува душа убога,
Несе цю ношу на плечах?
-----------------------------------
Щедрість душі - доброта, добрість, тепло, доброзичливість ( синоніми)
!!!
У заздрості немає суті .
Як можна заздрити, що хтось
у модні чоботи обутий.
А в когось шуба є і джип ...
А хтось від плачу вже охрип.
Та лиш примірявши чуже
зрозуміло стає тоді те
що воно не солодке ,
скоріше гірке .