Чи знала ти, моя Вкраїно мила,
Що то таке війна і як воно болить,
У матері єдиного не стало сина,
А в другої воює... не заспить?
Чи знала ти, моя нещасна Нене,
Що то лукавий світ і зрадить ні за гріш...
Весна прийде і буде все-усе зелене
На половині твого тіла лиш
Чи знав ти, мій найкращий в світі краю,-
Є мало тих, хто руку щиро простягне?..
Пішли шукати діти попідтинню раю,
А ворог долі долю твою гне
Чи знала ти, сльозами вмита земле,
Що вдарить "брат", отой... найближчий, що сусід...
Довіра щира... кажуть, що благословенна
Звела тебе у яму чорних бід
Та вір і знай, що ворог піде в прірву,
В пекельну і страшну, що рив для себе сам.
Не вічний той, хто рве Планети жили- нерви,
За все "воздасться"очманілим псам
Воскресне квітом всеньке твоє тіло,
Бджола нестиме в свої вулики нектар...
Ти зробиш якнайліпше все і так уміло,
Що слава твоя здійметься до хмар!