Що не скажеш простими словами,
Нам розкриє все пісня сама,
Бо у ній є любов і тривога,
І калина, й вербичка й журба.
Все у пісні, уся Україна:
Сміх і плач, і надія й печаль,
Сподівання народу на краще
Й від порогу стежина у даль.
Наша пісня – душа України,
Що іде крізь терни до висот,
Бо дарунком від Бога нам стала,
Найчеснішою серед чеснот.
Хто ж дарує нам пісню народну?
Із чиїх уст і лине, й живе:
Співаки – наша гордість і слава!
Кожен голос красу лиш несе.