Мій брат, Каїн
Мій брат, Каїн, затіяв війну,
Не зміг пережити поразку свою,
Бо Богу сподобалась жертва моя,
З плодів, що зростила рідна земля,
А жертву криваву Бог не прийняв,
І Каїна, брата, Лихий обійняв.
Мій брат, Каїн, затіяв війну,
Я знаю – не згину у чеснім бою,
Підступно він встромить у спину ножа,
Така уже підла у нього душа,
Душа, що продав мій брат Сатані,
Як гірко і сумно від цього мені.
Мій брат, Каїн, затіяв війну,
Війні цій не знає брат мій ціну,
Ціна в ній велика, бо кров – не вода,
І мамині сльози, яка в нас одна,
Одна для нас двох, ми із лона її
Вийшли у світ, де мирно жили.
Мій брат, Каїн, затіяв війну,
Брат, Бога побійсь, прокляни Сатану,
Ми мирно і далі будемо жити,
Я землю орати, ти стадо ростити,
Постій, зупинися на нашій межі,
Бо Бог запитає: «Де брат твій – скажи?»
11.06.2016 р.
ID:
744672
Рубрика: Поезія, Громадянська лірика
дата надходження: 04.08.2017 06:06:17
© дата внесення змiн: 04.08.2017 06:06:17
автор: Микола Коржик
Вкажіть причину вашої скарги
|