Пізнай як все з тобою говорить
Як сам говориш з всим
Дізнайся хто є ти, і де ти є
Почни з найближчих: зі своїх батьків
Із них є твоя особистість, це те, що ти
А потім вивчи як ти відчуваєш
Як відгук в тілі дає радість, страх, любов
І застосуй, приміряй, перевір
В оточенні своєму
Як, з ким, що відчуваеш, де й коли
Все зафіксуй і занотуй, і далі куй
Торкнись уяви і думок
Ти там господар, чи слуга?
Зайди до стану почуттів
Що там дають назовні зсередини?
Перевір де проявляєшся з дитини
Від чого чи кого, до зрілої людини
А де від чого і до кого, суворість злість
Коли і тут все стане ясним
Перевір що в мові перехожих
Не слухай все що йде з їхніх уст
Лиш те що перше в мові
То є підказкою тобі і знак
І те які пісні ти випадково чуєш
То також є великий крик
Якщо ти ще цього не чуєш
Ти тут ще спиш, тебе нема
І все твоє життя на орієнтирах
Немов все йде і є, а хто це йде і є?
Дійшовши до такого розуміння
Перевір себе на те, хто ти в житті?
Яку обрав професію й чому
Що любиш сам, а що коли тебе?
Ти пізнавай себе, а поки що все.
А. Норам