Дзень-дзелень
Репетують, мов чорти,
Некастровані коти.
На буксирі кобелина,
Тягне сучку біля тину.
Буряковіє кадик,
Як індичку жме індик.
Півень топче нашвидку
Зграю курок в курнику.
Гусак човгає гусиню,
Як бурлака герцогиню.
Як панок до заду прачки,
Качур моститься до качки.
Козел кізок ставить в чергу
І по черзі їздить зверху.
Жереб скочив на кобилу -
Заіржала, що є сили.
Надуваються яя
В мазохіста-бугая.
Раз на рік реве корова,
Така ласка бугайова,
Через це журливі очі
У корови вдень і вночі.
Навіть вівці й барани
На весні зняли штани.
Кнур товчеться на свині,
Свердло витягнув з матні.
У великого слона
Чудернацька дивина.
В ішака немає ріг,
Зате в нього є п’ять ніг,
Добре цьому ішаку
Царювати в кишлаку.
Окриляє весна шавку,
Навіть миршаву козятку.
Пташка тулиться до птаха,
Ну, а той з одного маху…
Твердо знає: раніш ляжеш,
Неодмінно раніш встанеш.
Все так само, як людина,
Полюбляє і тварина…
Всі істоти ніч і день
Витворяють дзень-дзелень.
Все живе ось так радіє,
Особливо, як весніє.
Не хвилюйтесь, добрі люди,
До вас радість теж прибуде.
25 лютого 2015 року