Колекціоную цілі життя без тебе –
Чорні перлини, білі перлини – в небо.
Чорні слова, білі слова – прощання.
Я – не жива: але на планеті – остання.
Я – архаїчна Єва: я грішниця і блаженна,
Мудра, спокійна, водночас дурна, навіжена,
Відповідь і запитання, слова і жести,
Як цілу епоху, мене б описав Чижевський,
Як нано-мить, мене неможливо прожити,
Треба в мені тонути,
Розбитись об плити,
Заплити за межі, акулам моїм у зуби.
Адаме, в руках моїх – зерна спасіння і згуби.