Схаменіться, кати люті!
Що діється з вами?
Чи ви стадо, чи ви звірі,
Чи вже є богами?
Ви топчете людську гідність
Й свою затоптали,
Бодай би вас ваші мами
Та й не народжали.
Покайтеся, бузувіри, -
Каже Бог вам грізно,
Схаменіться, лиходії
Поки ще не пізно!
Ви – глухі, сліпі і ниці –
Хто вами керує?
Той божок, що крові хоче
У душі вам плює.
Кров людська на ваших дітях
Навіки спочине,
Покайтеся, наверніться,
Хай те зло загине!
Сльози людські і прокльони
Зітруть вас на порох.
Покайтеся, наверніться!
Бо злоба – ваш ворог.
Той диявол – лютий ворог
Всіх вас обнімає,
Він радіє, він сміється,
В пекло вас штовхає.
Хто з мечем іде на волю –
Від меча й поляже.
Покайтеся, злії сили! –
Це Господь вам каже.