У Карпатах літає сніг,
А у Львові танцює осінь.
Дощ повільний, розмірений біг
Зупиняє в моєму волоссі
І виблискує в ньому. А я
ТОму тішуся, бо діадема
Із дощу - то розрада моя
В цьому світі, де вічна проблема -
Гроші, побут, робота, житло...
Аби краще усе, аби ліпше!
Світе білий з хижацьким єством,
Що тобі до мого крику-віршу?
Що тобі? А мені так болить,
Так судомить і хилить додолу...
Світ - в якому життя, тільки мить,
Світ - в якому не вірять нікому...
Як мара, через натовп іду,
Краплі срібла блистять у волоссі.
Чи написано так на роду?
Тільки я, тільки дощ, тільки осінь...
23.09.2013р. Львів
Как-то все загрустили с наступлением холодов... Но настоящему поэту без меланхолии - никуда!
ЗЫ: Наташа, развейте мои сомнения, мне хочется сказать: "менІ... болить"
Мазур Наталя відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Дієсловом боліти найчастіше послуговуються для вираження відчуття фізичного болю в якійсь частині тіла.Коли йдеться про біль у переносному значенні, слід говорити мені болить (тобто вболіваю за це).
Это из правил.
Ну и что теперь?
Какое бы вы слово поставили на моем месте, Света?
Наверное, все-таки "мені"