Покинуті плани, зруйновані мрії,
Суцільні проблеми наземних творців,
Лиш досі ті сни, дитячі чудові
Не будуть псувати навколишніх днів.
У думці безмежній не знайдеш нічого,
Що б трохи до тями тебе привело,
Бо кожен у світі цім помисел свіжий
Навіки пов’язаний з покликом мрій.
А мрії не цілять - вони тільки дурять,
Примарними цілями мутять буття,
І в світлі зірок відьми зілля варять
З глибоких задум і слів без пуття.
А кожен, хто знає про силу навчання,
Не зможе вершини його досягти,
Бо сиплять на нього пилюку блукання
І не дають права там глузд віднайти
І плутають рухи чарівні злі феї,
Збирають повсюди розумні думки,
А ті, що не можуть відкрити вам долі,
Вони залишають, впускають у сни.