Чи сакура цвістиме цьогоріч?
Чи з гоханем зіллється воєдино?
Чи гіркий запах обгорілих свіч
так й не покине ніходзін-родини?
Ще океан смертями наплива,
ще дише пеклом в ранах Фукусіма,
ще кожне, в смерті вкрадене життя,
як торжество Спасінню і Людині!
Ще в скронях скрегіт панциру Землі,
ще у крові шалений вир цунамі,
ще у очах будинки й кораблі
в протистоянні з біснуванням лави.
І пульс Планети б"є, наче набат:
зупинимо ланцюгоїдну силу
і захороним в підземеллях шахт
ті спроби розгадати Боже диво!
Нащо бозон, як гробиться життя?
Енергія в обмін на людські душі?
Знання ціною кроком в небуття
і зіверти замість смачного суші?
Спинити смерть - то заповідь Творця!
Ось Божа частка! Ось вона - нірвана!
І Божа Суть, що оживе в серцях
і сакура цвісти не перестане!
Гохан - в Японії рис, дослівно варений рис, сакура гохан - національне блюдо з вареного рису і цвіту японської вишні.
Ніходзін - так називають себе японці.
Бозон Хіггса - На Великому адронному колайдері почали підготовку до перших експериментів з іонами свинцю, за допомогою яких вчені мають намір досягти умов, що існували при виникненні Всесвіту і отримати "бозон Хіггса" - "частку Бога", яка є поки що тільки теорією.
Суші - національне блюдо з рису і морепродуктів.