Три знамення в один час - Обрізання Господнє,
Старий Новий рік і святого Василя. На восьмий день дитятко
Ісус приймає обрізання, тобто дотримуються єврейських за-
конів і приписів. Обряд обрізання як знак приналежності до
єврейського народу. Укладається Новий Завіт між Богом і
його народом. Одержавши ім"я Ісус, яке сповістив Ангел
Марії ще у день Благовіщення, рожденний Бог прийшов на
землю із місією спасати, не засуджувати і карати, а проща-
ти провини наші. Чого і нас вчить. " Я милосердя хочу, а не
жертви. Бо я прийшов кликати не праведних, а грішних"
( Мт. 9.13).
Він прийшов до нас. Тепер ми ідемо до нього.
І Новий Рік починаємо з того. Шукаємо Ісуса рожденного,
сина Бога живого та минаємо лютого ворога Ірода, як ті
мудреці. А , знайшовши Ісуса, знайдемо своє щастя-долю.
І процвітатиме наш рід, земля, країна, коли
будемо дотримуватись Божого передання, його науки, запо-
відей. Зростаймо у вірі і не втрачаймо надії на Боже мило-
сердя, прощення.
А святий Василій хай помагає нам знайти ту
Божу любов у нашому житті. Кожен хто шукає, той знахо-
дить.