Так, сьогодні я знову щаслива
Ланцюги розірвала важкі,
Що стискали в собі мої крила,
Білі, ніжні, пухнасті, легкі...
Так, сьогодні я знову відкрилась,
Наче вперше в своєму житті
Небесам, тихо Їм помолилась
І з'явилась зоря в пустоті...
Наче вперше, сьогодні сказала,
Що я дякую Богу за день
У якому сміялась, страждала,
І любов розливала зі жмень.
У якому знов чула, мов пісню
Голос рідних, коханих людей,
Й відправляла цю порцію кисню
До гарячих та спраглих грудей.
У якому я знову віталась
Із вітрами та снігом в сльоті,
Знову падала, знов підіймалась,
І долала вершини круті.
Наче вперше, я знов зрозуміла,
Що я в людях і люди в мені,
Що сьогодні я знову щаслива
У цій вічній земній метушні!
***