Мені хочеться стать птахою,
піднятися у вись над хатою,
навкруг розглянутись просторами,
зробити повний круг над водами...
Відчути волі дух над горами,
над світом політать з привітами,
житами засівать і квітами,
почути моря сплеск з веселками,
думки замалювать мережками,
і вибирать стежки з подіями,
та обминать шляхи із бідами...
Обняти всіх дітей крилами,
щоб всі вони були щасливими,
онуків до грудей притиснути,
і радості для них підкинути...
Ділить печаль-журу із рідними,
і лагідною буть з сусідами.
Всі радощі ділить із друзями,
відкритою бувать з подругами...
Над світом пролетіть пташиною,
та буть усе життя людиною.
Хотілося б війну на вік спинить,
пташиних сил на це не вистачить...
На землю опущусь людиною,
боротись буду й жить із силою,
щоб ворогів усіх змести до тла,
країну захистить від руйнувань і зла...