Віра Мальована
Покликання
Сказав Плутарх, що учень – це не чаша,
Яку потрібно чимось наповняти.
Це – факел. І завдання наше –
Вогонь в дитячих душах зберігати.
Ми маєм їх не лише грамоти навчати,
А й до сердець достукатися треба.
Щоб вміли мріяти, радіти, сумувати,
Щоби робить добро була потреба.
Радіти всьому їх навчати,
В усьому бачити добро й красу,
В буденному незвичне помічати
Й замислитись: хто я? й для чого я на світі цім живу?