Весна пахуча на порозі
струмки весняні цюркотять,
і ліс дрімучий оживає
і птахи гучно гомонять.
Під лісом нива зеленіє
жита прокинулись з зими,
а хмари в небі шаленіють
дощик накрапує рясний.
А люди всі спішать у поля
земля родюча вже не спить,
і журавлі ключем ниряють
високо в небі голубіли.
Сонце з-за хмари виглядає,
і зазирає у вікно,
а ластівка гніздечко мостить
тихенько шкребе під вікном.
Садок вишневий шелестить
квіти розцвіли під віконцем,
а птахи весну зустрічають
співають пісні гомінні.
Радіють люди й вся природа
радіє небо і земля.
Весна чудова пора року,
коли на світ родилась я.
Весняні сутінки спливають
на небі хмари голубі,
з садочка мені долинають
весняні пісні солов'їв.