Коли ж нарешті вже замовкне люта зброя?!
Коли ж нарешті вже замовкне ця війна?!
О, Боже, дарував ти людям розум й слово,
Та не вказав, що з розумом робить і нащо ті слова…
Не вміють люди володіти вправно словом,
Тому то замість слів й волає кулемет…
Не знають «вищі» нащо треба розум,
Тому на полі бою кров червона знов тече…
О, краще б вміли ви мовчати!
О, краще б люди слів і мов не знали взагалі -
Німі вони не стали б дурно убивати,
Німі б не воювали точно на війні!
Замовкніть, ниці та убогі!
Вже море слів ви марно пролили,
Та не змогли знайти того одного,
Яке б омило слід кривавий від війни!
Мовчіть! Мовчіть усі довкола!
Замокни зброя всяка: наша і чужа!
Хай тиша запанує там, де не було її ніколи,
І лиш тоді, у тиші, знайдуться святі слова!
13.02.2015